en English
b

2022 bedankt, 2023 kom maar op!

Artikel door Michael Bouwens

CEO & Founder bij bouwens&

23 december 2022

Nu het jaar ten einde loopt blik ik graag terug op 2022 en alles wat we samen hebben bereikt. Na een afwachtend eerste kwartaal is het voor bouwens& een geweldig jaar geworden, met een groei van bijna 20%.

De wereld van werken: voorgoed anders

In januari 2022 werden de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus langzaam versoepeld na de laatste lockdown. Uiteindelijk vervielen de laatste maatregelen in maart 2022. Sindsdien is corona gelukkig steeds meer naar de achtergrond verdwenen.

Maar, de wereld van werken is veranderd. Hybride werken is niet meer weg te denken. Een goede balans vinden tussen thuis en op kantoor werken blijkt echter niet zo eenvoudig. Door de hoge werkdruk en het vervagen van de grens tussen werk en privéleven is tijd voor rust, ontspanning en gezondheid belangrijker dan ooit.

Thuiswerken blijft vooralsnog de eerste keuze van werknemers. Mensen brengen minder tijd op kantoor door dan verwacht. Het kantoor wordt steeds meer een plek waar mensen elkaar ontmoeten, verbinding maken, samenwerken, inspiratie vinden én relaties opbouwen.

Waar gaan we heen?

Het kantoor wordt dus een ontmoetingsplek. Daarom zien bedrijven meer dan ooit de waarde van de wow-factor in hospitality en facilitaire dienstverlening op hun locaties. Ik verwacht dat het komende jaar zal gaan over het overtreffen van verwachtingen in een ‘kwaliteitsomgeving’. Zo helpen wij opdrachtgevers hun mensen naar kantoor te brengen.

Hybride werken is een blijvende factor, dus hebben organisaties uiteindelijk minder vierkante meters nodig. Tijdens de coronapandemie werd veel gespeculeerd over het afstoten van kantoorruimte, maar vooralsnog is dit niet gebeurd. De inkrimping van het vloeroppervlak ligt logischerwijs op de loer in 2023.

Wat nemen we mee?

In het afgelopen jaar (én in 20 jaar ondernemen) hebben wij gemerkt dat onze organisatie het vermogen heeft om mee te bewegen met de uitdagingen van onze klanten. Als onze klanten willen op- of afschalen, dan doen we dat. Gaat het goed met hen, dan gaat het ook goed met ons en vice versa. Deze flexibiliteit is voor ons vanzelfsprekend; een basisvoorwaarde voor wat we doen. De waardering ervan door onze opdrachtgevers bleek uit de vele contractverlengingen in 2022. Hierin zie ik het bewijs dat wij succesvolle partnerships aangaan met onze klanten.

Technologie voor juiste inzichten

Bij bouwens& hebben we technologie volledig omarmd als onderdeel van onze dienstverlening. De belangstelling voor het door ons ontwikkelde platform Arrived@ groeit. Het inzicht in wensen en eisen van gebruikers uit deze technologische oplossing stelt ons in staat op behoeften in te spelen en verwachtingen te overtreffen. Ook hierin zijn we ambitieus! Wij willen weten wat de gast nodig heeft, voordat men het zelf goed en wel beseft. Arrived@ laat ons zonder aantasting van privacy waardevolle patronen herkennen.

Sterke groei

Sinds januari 2022 heeft bouwens& een dubbelcijferige groei van bijna 20% geboekt. Dit succes is een reflectie van het vertrouwen van bestaande en nieuwe opdrachtgevers, maar was onmogelijk geweest zonder zoveel betrokken en bevlogen mensen op de vloer; jullie!

Dit momentum houden we in 2023 vast dankzij nog meer nieuwe opdrachtgevers vanaf het begin van het nieuwe jaar. We noemen nog geen namen, maar vanaf 1 januari mogen we aan de slag bij onder andere een toonaangevende financiële instelling en een wereldwijde arbeidsbemiddelaar. Echt hele mooie partners, die we zonder jullie inzet nooit aan ons hadden weten te binden.

Nieuwe diensten

In het najaar presenteerden we meerdere nieuwe diensten, zoals Integrated Facility Management (IFM), Conciërge & Lifestyle Services, en Business Support. Zo helpen wij opdrachtgevers met een onderscheidend antwoord op een veranderende arbeidsmarkt en de nieuwe balans tussen thuiswerken en het kantoor.

Flinke stap gezet in Benelux

In december 2022 hebben we bovendien een belangrijke volgende stap gezet. Met de overname van Receptel, de marktleider in hospitality- en receptiediensten in België, spelen wij nu een vooraanstaande rol in de Benelux.

Al deze ontwikkelingen laten zien dat wij  voor bedrijven en organisaties die hun facilitaire dienstverlening professioneel willen uitbesteden de hospitality partner bij uitstek zijn. Door onze unieke bedrijfscultuur “Armonia Life” met de focus op klanttevredenheid, excellente dienstverlening en de menselijke maat - kunnen opdrachtgevers altijd op ons rekenen. En dat weten ze!

20-jarig jubileum

In 2023 bestaan we 20 jaar. Ik begon in mijn eentje, met slechts een idee, in mijn studentenkamer in Amsterdam. Nooit heb ik durven dromen dat we zo ver zouden komen! Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten! We zijn nog lang niet klaar en er is nog een hoop te doen. Ik zie nog zoveel kansen en manieren om onze opdrachtgevers nog beter te ondersteunen en samen verder te groeien.

Woord van dank

Tot slot een woord van dank aan onze medewerkers op de vloer en in ons kantoor aan het Emmaplein. Ik weet dat het succes van bouwens& te danken is aan jullie toewijding. En ik weet ook dat jullie (en mijn) gezinnen soms moeten inschikken vanwege de veeleisende en soms onvoorspelbare aard van ons werk. Ik ben ongelooflijk trots op wat we tot nu toe met elkaar hebben bereikt. Omdat ik weet dat we samen voor het allerbeste gaan, kijk ik vol vertrouwen uit naar de uitdagingen van 2023. Kom maar op!

Ik bedank jou graag persoonlijk voor je enorme inzet in het afgelopen jaar! Ik hoop dat jij en je familie de feestdagen in gezondheid, harmonie en liefde doorbrengen. Rust uit, geniet, en laad op! In 2023 gaan we door met het veroveren van de wereld, de Benelux is slechts de warming up!

Ik kijk er naar uit je in het nieuwe jaar te ontmoeten op de vloer bij onze opdrachtgevers, op kantoor of elders.

Michael Bouwens

 

Foto: De Slufter op Texel is een plek waar ik graag kom. Een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Het gebied bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. Je vindt er een plantenrijkdom, vogelgebied en zeedieren als krabben en garnalen. In de zomer kleuren bloemen het hele gebied paars.