en English
b

Jobhoppers zijn welkom!

Waarom werkgevers de beste werknemers laten gaan

Artikel door Michael Bouwens

Nog niet zo heel lang geleden stond het slecht op je cv wanneer je regelmatig van baan wisselde. Recruiters dachten dat je geen doorzettingsvermogen had. Misschien kon je niet goed met collega’s omgaan of was je zelfs onbetrouwbaar? Dat is veranderd. Werken heeft sinds het nieuwe millennium een andere betekenis gekregen.

Mensen blijven niet hun hele leven bij één werkgever werken. Jonge werknemers wisselen vaak al na een paar jaar van bedrijf. Tegelijk beïnvloedt de krimpende vraag naar werknemers door nieuwe technologie de arbeidsmarkt.

De jobhoppers van vandaag zijn vooral millennials; de generatie die tussen 1981 en 2000 geboren is. Deze jonge krachten willen continu leren, ontwikkelen en groeien. Ze stappen hierbij graag buiten hun comfortzone. Vanaf de start bij een bedrijf hebben zij de ambitie om te presteren. In de paar jaar dat ze ergens werken, willen ze een goede indruk achterlaten. Door deze motivatie leren ze sneller en functioneren ze beter. Ze zijn vaak de beste werknemers binnen een organisatie.

Mijn eigen ervaringen? Natuurlijk kost het tijd, energie en geld om nieuwe medewerkers te werven, te trainen en in te werken. Het is echter nooit ten koste van de doelstellingen van bouwens& gegaan. Al onze medewerkers zijn ambitieus en getalenteerd. Zij voelen zich thuis bij een werkgever waar ze vrijheid en vertrouwen krijgen. Omdat zij groeien, groeit bouwens& mee. Jobhoppers zijn bij ons welkom!