en English
b

De perfecte combinatie van beveiliger en hospitality host

Een positieve ervaring voor zowel medewerkers als bezoekers levert organisaties meetbare voordelen op. Wel zo fijn als ook u erop kunt vertrouwen dat alles tot in de puntjes is geregeld wat security, hospitality en facility betreft. Van ontvangst tot vertrek, de Security Hosts van bouwens& weten precies wat topservice inhoudt.
Kan uw locatie ook beveiligers met hospitality-talent gebruiken? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Security Host: beveiligers met het DNA van een gastheer of gastvrouw

Traditioneel worden beveiligers ingezet om mensen en spullen in een gebouw veilig te houden. Dat werkt nog steeds goed, maar de vraag groeit naar beveiliging die past bij de uitstraling en waarden van een specifieke organisatie. Hoe kunt u ‘vanaf de voordeur’ uitstralen dat uw organisatie transparant, flexibel, betrouwbaar en professioneel is? Hoe laat u zien dat uw bedrijf een betrokken partij is die graag contact maakt? Op dergelijke vragen bieden we met bouwens& Security Hosts een onderscheidend antwoord.

De meerwaarde van de Security Host

De klassieke beveiliger die alleen toezicht houdt, observeert en controleert, wordt gezien als afstandelijk. Maar op sommige plekken is dat niet altijd wenselijk. Een Security Host – als het ware een Beveiliger 2.0 – is het antwoord op de veranderende vraag naar een beveiliger die ook service biedt. Hij biedt extra meerwaarde op het gebied van beveiliging én dienstverlening binnen uw organisatie.

Benaderbaar en servicegericht

In Nederland werken ongeveer 30.000 beveiligers. De meesten doen hun werk op een traditionele manier: ze zitten bijvoorbeeld achter een receptie en houden toezicht via schermen. Maar een Security Host is anders. Hij is vriendelijk en benaderbaar, en draagt zakelijke kleding in plaats van een uniform. Van binnenkomst tot vertrek - uw bezoekers kunnen genieten van een optimale ervaring.

Breder opgeleid, breder inzetbaar

Traditionele beveiligers beschermen gebouwen - en de mensen die er werken - tegen bijvoorbeeld criminaliteit, fraude of verduistering. Hij zorgt voor een veilige omgeving door te letten op wetten en regels, controlerondes te lopen en ongewenste situaties te signaleren. Desnoods schakelt hij de politie of de brandweer in. Daarnaast houdt hij zich bezig met toegangscontroles, het registreren van bezoekers en het beantwoorden van de intercom. Dat doet een Security Host ook, maar dit takenpakket vult hij of zij moeiteloos met een cross-over dienstverlening.

Een Security Host doet meer…

Een Security Host doet meer dan alleen het bewaken van objecten en goederen: zijn of haar rol is veelzijdiger. Als gastheer of gastvrouw draagt hij of zij bij aan een optimale bezoekerservaring. Bijvoorbeeld als receptiemedewerker, of als gastvrije begeleider van bezoekers naar vergaderruimtes. Ook helpen met facilitaire taken is mogelijk, zoals koffie en catering verzorgen, of vergaderruimten op orde maken. Samen kijken we naar wat het beste past bij uw locatie en wensen.

Integrale oplossing

Door één persoon meerdere functies te laten vervullen, is er een nieuw soort beveiliger ontstaan voor kantoren en openbare ruimtes, zoals ziekenhuizen en musea. Als allround medewerker vervult de Security Host een dynamische rol. Hij of zij heeft de vriendelijke uitstraling van een gastheer of gastvrouw, en zorgt voor een klantvriendelijke en gastvrije omgeving. De Security Host heeft genoeg ervaring om de behoeften van uw bezoekers proactief te herkennen, en hen passend en servicegericht tegemoet te treden.
Een bouwens& Security Host zorgt met de uitstraling van een gastheer of gastvrouw voor een uitnodigende en klantvriendelijke omgeving. Benieuwd hoe dit past binnen uw organisatie? Dan gaan we graag met u in gesprek.

Security Host: een moderne en efficiënte invulling

Het inzetten van Security Hosts past binnen een modern en efficiënt beveiligingsplan. Ze observeren preventief en merken bezoekers al bij aankomst op. Ze beginnen direct met het verlenen van uitstekende service, en grijpen snel en gepast in bij risicosituaties. En natuurlijk blijft de Security Host verantwoordelijk voor de reguliere beveiligingstaken, zoals toegangscontrole en controlerondes, volgens het beveiligingsprotocol. Omdat één persoon zowel security- als hospitalitytaken kan uitvoeren, is de Security Host een efficiënte en flexibel inzetbare medewerker.

Over bouwens&

Onze cultuur is gebaseerd op drie kernwaarden: persoonlijke benadering, samenwerking en ambitie. Opgericht in 2003 als Amsterdamse aanbieder van high-end chauffeursdiensten zijn we uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van security, facility en hospitality. In 2022 zijn we een partnerschap aangegaan met de Belgisch-Luxemburgse tak van Armonia. Sindsdien is bouwens& het Benelux-merk van Armonia. We investeren op dagelijkse basis in ontwikkeling en betrokkenheid om onze dienstverlening nog krachtiger, flexibeler en toonaangevender te maken.
Wilt u eens met ons van gedachten wisselen over de meerwaarde die een Security Host voor uw organisatie kan betekenen? Hiervoor kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Wij ontmoeten u graag op uw of onze locatie.

Voor meer informatie over security hosts, bekijk de veelgestelde vragen van bouwens&.