en English
b

Zorgbeveiliging

Gastvrije beveiliging voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Zorgbeveiliging is geen gewone vorm van beveiliging; het vereist een specifieke invulling. Enerzijds zijn plekken gericht op zorg en herstel ‘risicolocaties’, die vragen om een doelgerichte beveiligingsaanpak om mensen, gebouwen en goederen te beschermen. Anderzijds gaat het om publieke locaties, die toegankelijk, gastvrij en geruststellend moeten zijn. De professionals van bouwens& zorgbeveiliging hebben de vaardigheden van gastheren of -vrouwen, gecombineerd met de skills van objectbeveiligers.
Bouwens& levert beveiligingsdiensten ontwikkeld vanuit een hospitality gedachte. Vraagt uw zorginstelling om beveiligers met hospitality-talent? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Hospitality gedreven beveiligingsdienst

De afgelopen jaren krijgt de zorgsector te maken met een heleboel nieuwe toepassingsmogelijkheden, maar ook met veel nieuwe bedreigingen. Het samenstellen van de juiste zorgbeveiliging is voor de totale zorgsector een stuk uitdagender geworden. Naast traditionele technische objectbeveiliging, brand- en inbraakbeveiliging, gebouwbeheer en toegangsautorisatie, is bijvoorbeeld IT-beveiliging tegen cyberaanvallen een veel grotere rol gaan spelen.

Ook sociaal-maatschappelijke veranderingen dwingen de zorgsector om zorgbeveiliging anders in te vullen. Diefstallen worden brutaler, mensen – vaak gedreven door angst, stress of zorgen – reageren vaker ongeduldig of agressief. Hierdoor is er behoefte aan een uitgebreidere, ingewikkeldere vorm van zorgbeveiliging. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op het vlak van (mede)menselijkheid.

Zorgbeveiliging met een menselijk gezicht

Het is vaak geruststellend als beveiligingsmedewerkers duidelijk aanwezig herkenbaar zijn, zodat bezoekers en medewerkers zich veilig voelen. Maar het uniform van traditioneel geklede beveiligingsmedewerkers kan ook polariseren, vooral op plekken waar mensen met verschillende achtergronden, zorgbehoeften en levenservaringen elkaar treffen.

De zorgbeveiligers van bouwens& dragen zakelijke kleding: net zo herkenbaar als het traditionele uniform voor beveiligers, maar met de benaderbare uitstraling van een host of hostess. Zakelijke kleding komt doorgaans minder intimiderend over, wat voor bezoekers de-escalerend en geruststellend kan werken.

De toegevoegde waarde van bouwens& zorgbeveiliging

Mensen staan centraal bij bouwens& zorgbeveiliging. We spreken niet voor niets over ‘beveiliging met een menselijk gezicht’. Beveiliging in de zorgsector, zoals in ziekenhuizen, gezondheidscentra, privéklinieken en verpleeghuizen, kent een andere risicobeoordeling dan wanneer gebouwen moeten beveiligd worden tegen brand, inbraak of sabotage: bij zorgbeveiliging gaat het ook om de veiligheid van kwetsbare mensen, en hun bezoekers, verzorgers en behandelaars.

Bouwens& zorgbeveiligers beschikken over uitstekende sociale vaardigheden, interpreteren verbale en non-verbale communicatie op de juiste wijze en hebben een goed gevoel voor empathie. Ze weten risicosituaties goed in te schatten en de-escalerend te benaderen. Als het nodig is, werken ze samen met andere beveiligers om effectief op te treden.

Dit kunnen we voor u betekenen

Zorgbeveiliging vanuit een hospitality-gedachte betekent dat we meer doen dan beveiligen alleen. Met de nadruk op gastvrijheid binnen onze dienstverlening, bieden wij voor de zorgbeveiliging de volgende diensten:

Al onze beveiligers, Security Hosts en receptiemedewerkers hebben vakgerichte opleidingen gevolgd en hebben het BHV- en EHBO-diploma op zak.

Bouwens& uw zorgbeveiliging

Bouwens& levert hoogwaardige hospitality diensten en doet dit als één team met opdrachtgevers, medewerkers en partners. Onze focus op klanttevredenheid en persoonlijke service is het resultaat van onze filosofie, die we sinds dag één hanteren: wij van bouwens& geloven dat een bedrijfscultuur gebaseerd op vertrouwen, eerlijkheid en openheid leidt tot de beste dienstverlening. Dit resulteert in:

  • Beveiliging die hand in hand gaat met de hoogste vorm van gastvrijheid en service;
  • Invulling volgens specifieke wensen en behoeften van uw organisatie;
  • Flexibiliteit bij veranderingen in uw situatie;
  • Managementbegeleiding door een vast contactpersoon, die alle facetten van uw organisatie en de diensten kent;
  • Halfjaarlijkse sessies om expertise, trends en ontwikkelingen te delen;
  • Bij voorkeur gaan wij langdurig samenwerkingsverbanden aan, zowel met opdrachtgevers als onze medewerkers.

Binnen de gezondheidssector zien we sinds kort een sterk veranderende vraag naar beveiligingsoplossingen. Op de vraag naar beveiliging met een menselijk gezicht biedt bouwens& een passend antwoord.

Voor meer informatie over zorgbeveiliging, bekijk de veelgestelde vragen van bouwens&.

Neem contact op

Onze hospitality gedreven beveiligingsdiensten leiden tot volledige ontzorging. Of u diensten zoekt die vast, flexibel of op afroep inzetbaar zijn, als op zichzelfstaande dienst of als aanvulling op traditionele zorgbeveiliging, wij praten graag met u over (aanvullende) zorgbeveiliging voor uw zorginstelling. Neemt u gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.