b

NPM Capital maakt al vijftien jaar gebruik van de chauffeursdiensten van Bouwens.

Bouwens Chauffeursdiensten en NPM Capital

NPM Capital is een investeringsmaatschappij die samen met haar participaties bouwt aan de bedrijven van de toekomst. De onderneming richt zich op middelgrote tot grote ondernemingen in de Benelux.

Na de oprichting in 1948 heeft NPM door het verstrekken van risicodragend kapitaal aan het Nederlandse bedrijfsleven een wezenlijke bijdrage geleverd aan de naoorlogse wederopbouw. In de jaren tachtig beleefde de participatiemaatschappij een sterkte groei en werd vanaf 1987 beursgenoteerd. In 2000 werd NPM van de beurs gehaald door SHV Holdings en sindsdien is het onderdeel van SHV.

Vandaag de dag heeft NPM een belang in ongeveer dertig bedrijven als Bergman Clinics, HAK, Picnic en Suitsupply en is het een moderne organisatie die investeert in lange termijn waarde creatie.

Oude situatie

Vanaf de jaren negentig ontstond bij de directie steeds vaker behoefte aan chauffeursdiensten, omdat tijd verloren ging door verstopte wegen. Bovendien werd bij relatiediners nu eenmaal wel eens een glaasje gedronken en bij NPM gaat men verantwoord om met vervoer en veiligheid. De aanbieders waarvan gebruik werd gemaakt schieten echter op verschillende punten tekort. Punctualiteit, kwaliteit en flexibiliteit sluiten niet aan bij de wensen en variabele agenda’s van de directieleden.

Oplossing

In 2006 beveelt een relatie van NPM Bouwens Chauffeursdiensten aan. Nadat oprichter Michael Bouwens in een eerste gesprek meteen betrouwbaar overkomt, maakt het chauffeursbedrijf de verwachtingen die toen ontstonden meer dan waar. Bij Bouwens is altijd een goed opgeleide, representatieve chauffeur beschikbaar en zijn last minute reserveringen of wijzigingen geen enkel probleem. Daarnaast weet de planningsafdeling welke chauffeur de voorkeur geniet van welke medewerker van NPM en wordt die wens zonder vragen meegenomen bij het verwerken van de opdracht. 

Chauffeursdiensten

Bas Maassen, voormalig lid van het investment team van NPM (2001-2013), liet zich regelmatig in zijn eigen auto rijden door een chauffeur van Bouwens. Over de samenwerking met Bouwens: “Het lijkt zo’n eenvoudige dienst; iemand die je van punt A naar punt B brengt. Maar wij verwachten van een chauffeur niet alleen comfortabel rijgedrag. Ook een nette presentatie bij onze zakenrelaties en een uiterst flexibele mentaliteit zijn onontbeerlijk. Die mannen van Bouwens snappen dat. Een gemiddelde dag loopt voor onze medewerkers nogal eens anders dan gepland.”

“Bouwens Chauffeursdiensten koppelt een medewerker vaak aan dezelfde chauffeur”

NPM maakt al vijftien jaar gebruik van de chauffeursdiensten van Bouwens. Maassen: “De chauffeurs zijn er als je ze nodig hebt en blijven altijd vriendelijk en beleefd. Ook als een afspraak behoorlijk uitloopt. Ze houden gepaste afstand, mengen zich nooit in gesprekken en dringen zich niet op andere manieren op.”

Ook bij diners huurt NPM chauffeurs van Bouwens. “Wij rijden graag zelf naar onze bestemming. De chauffeur zorgt zelf dat hij daar komt, neemt de sleutels over en brengt ons veilig thuis. Daarna reist hij op eigen gelegenheid verder.”

Chauffeursdiensten met krant

Vóór de eerste rit brengt Bouwens de persoonlijke wensen in kaart. Vervolgens wordt bij iedere reservering een chauffeur geselecteerd die binnen het profiel past. Ook Maassen merkte dat: “Bouwens kent mijn voorkeur voor rijgedrag. Ik houd van rustig rijden. Dat hoef ik nooit te zeggen tegen de chauffeurs; ik word iedere keer gereden op een manier die ik als ontzettend comfortabel ervaar. Aan alles merk je dat de chauffeurs van Bouwens goed opgeleid zijn.”

Veel medewerkers van NPM worden zelfs vaak door dezelfde chauffeur gereden. “Bouwens koppelt ons vaak aan dezelfde persoon. Iemand die niet alleen door opleiding, maar ook uit ervaring precies weet hoe elk van ons gereden wenst te worden.”

“Eén telefoontje is genoeg”

Ook het secretariaat ervaart de samenwerking met Bouwens als uiterst prettig. “Eén telefoontje is genoeg. Meer hoeven we niet te doen. Vervolgens ontvangen we per e-mail eerst de voorlopige bevestiging en later de definitieve bevestiging. Niets wordt door de planners aan het toeval overgelaten”, aldus oud-secretaresse Eline Bossen (2011-2015). “Ze zeggen nooit: “We moeten even kijken”, maar altijd: “We regelen het!”

De lange samenwerking laat zien dat Bouwens een betrouwbare partner is. Zeker voor een veeleisende en dynamische organisatie als NPM.