en English
b

“Zodra je bij ons binnenkomt word je in de watten gelegd.”

bouwens& Brocacef

Brocacef Groep is de grootste farmaceutische dienstverlener van Nederland. De onderneming heeft zo’n 350 vestigingen, waaronder de apotheekketen BENU, en bedient zorginstellingen, apotheken en consumenten door het hele land.

Op het hoofdkantoor in Maarssen zorgen de gastvrouwen en gastheren van bouwens& er al jaren elke dag voor dat bezoekers en medewerkers zich van binnenkomst tot vertrek welkom voelen.

Multifunctionele ontmoetingsruimte

Willy van Wijngaarden is Directeur Vastgoed, Facilities & General Procurement bij Brocacef. Zij kent bouwens& al ruim tien jaar. “Bij mijn vorige werkgever maakten wij ook met veel plezier gebruik van hun diensten”, vertelt zij. “Toen ik bij Brocacef kwam werken was er op het hoofdkantoor een traditionele receptieruimte. Als gevolg van een overname besloten wij het hoofdkantoor grondig te renoveren. Als onderdeel daarvan maakte de receptie plaats voor een hypermoderne multifunctionele ontmoetingsruimte, met de receptie als centraal middelpunt. In de ruimte wordt gewerkt, vergaderd, vinden brainstorms en informele ontmoetingen plaats en ook ons restaurant is er gevestigd. Al die functies vloeien in elkaar over. Ik maakte van de renovatie gebruik om een team van bouwens& aan boord te halen.”

Customer experience centraal

Van Wijngaarden: “Een perfecte customer experience is voor mij heel belangrijk. En die begint bij de slagboom. Een warme en persoonlijke begroeting is het startpunt van een topervaring, of je nu een bezoeker of medewerker van Brocacef bent. Zodra je bij ons binnenkomt word je in de watten gelegd. We krijgen daar veel complimenten over. De gastheren en gastvrouwen van bouwens& leveren daar een belangrijke bijdrage aan.”

Brocacef host

Multi-inzetbaar

“Een heel groot voordeel van werken met de professionals van bouwens& is hun multi-inzetbaarheid”, vertelt Van Wijngaarden. “Zij staan altijd open om werkzaamheden van anderen over te nemen en zijn assertief en betrokken. Zo zijn zij in beginsel verantwoordelijk voor de frontoffice, maar onze gastheer bood onlangs spontaan aan zich ook over de vergaderzalen in de backoffice te ontfermen. Echt perfect.” Van Wijngaarden ziet de gastvrouw en gastheer als onderdeel van het Brocacef-team. “Zij worden door iedereen binnen onze organisatie als collega’s beschouwd. En terecht.”

Adequaat in actie

Ook na de coronacrisis wil men bij Brocacef voor 50% blijven thuiswerken. Daarmee verandert de rol van de gastheren en gastvrouwen. Van Wijngaarden: “We zijn aan het onderzoeken welke aanvullende taken zij kunnen gaan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage aan een facilitair servicecentrum wat wij gaan inrichten. Het is mooi om te zien dat zij daar zeer voor open staan en actief meedenken over de invulling.”

Wat volgens Van Wijngaarden niet onvermeld mag blijven is het feit dat iedere gastvrouw of gastheer van bouwens& een bedrijfshulpverleningscursus (BHV) heeft afgerond. “Er werken hier bijna vijfhonderd mensen, dus er gebeurt onvermijdelijk wel eens wat. Ik heb de mensen van bouwens& al een paar keer zeer adequaat in actie gezien. Dat is een geruststellende gedachte.”