en English
b
terug naar Nieuws

Prinses Máxima Centrum kiest wederom voor bouwens&

13 mei 2022

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft onlangs het contract voor de beveiligingsdiensten met bouwens& verlengd. Sinds 2018 ondersteunen de Beveiligers Plus van bouwens& de artsen, verpleegkundigen en onderzoekers van het centrum bij hun missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Trots op bijzondere samenwerking

“Wij hebben bewust gekozen voor bouwens& als partner. Deze organisatie weet heel goed het ogenschijnlijke verschil tussen beveiliging en gastvrijheid te beslechten. De Beveiligers Plus stellen veiligheid voorop, maar doen dat op een gastvrije en empathische wijze”, aldus Claudia Alflen, Manager Facilitair Bedrijf van het Prinses Máxima Centrum

Tessa de Grijff, COO van bouwens&: “Wij zijn trots dat deze bijzondere samenwerking wordt voortgezet. Ik durf wel te zeggen dat het centrum voor alle betrokkenen aan onze kant een unieke en tegelijkertijd ingrijpende partner is. Omgaan met zieke kinderen en hun families is namelijk niet voor iedereen weggelegd. De mensen die we daar na een uitgebreide selectie en screening mogen inzetten, zijn dan ook uit bijzonder hout gesneden.”

Beveiliger Plus: beveiliging met menselijke maat

In het Utrechtse Prinses Máxima Centrum werken wetenschappers en zorgprofessionals nauw samen aan nieuwe behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing voor kinderen met kanker. De zogenaamde ‘Beveiliger Plus’ van bouwens& is een professionele beveiliger met de uitstraling van een host. Deze specialist doet alles om de kinderen en hun families, maar ook de artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en al het overige personeel te begeleiden en waar mogelijk bij te staan.

Zo’n omgeving vraagt om benaderbare beveiligers met een goed gevoel voor de menselijke maat. Gepassioneerde experts die vanuit zichzelf de behoefte voelen om gastvrijheid uit te stralen en te faciliteren. Zij moeten eigenlijk net zo goed (of misschien wel meer) als host optreden dan als beveiliger. Dit vereist extra inzet, maar voegt volgens De Grijff net zo goed extra waarde toe in het werk en het leven van de beveiligers.