en English
b
terug naar Nieuws

bouwens& Pride 2023: de vrijheid jezelf te kunnen zijn

28 juli 2023

Pride Amsterdam van 1 t/m 6 augustus 2023 is niet zomaar een evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die Amsterdam wil zijn. De betekenis van Pride - de vrijheid jezelf te kunnen zijn - sluit aan op waar we bij bouwens& voor staan. 

Als bedrijf van en voor mensen is bouwens& al vele jaren supporter van Pride Amsterdam en haar gedachtegoed. In alles wat onze medewerkers doen willen ze anderen behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden. Deze omgangsvorm zie je niet alleen in de manier waarop we met elkaar omgaan, maar ook met onze klanten en hun medewerkers en bezoekers.

Diversiteit en inclusiviteit

Bij onze klanten staan medewerkers met diverse achtergronden. Deze mix weerspiegelt niet alleen onze jarenlange aandacht voor diversiteit, maar ook de erkenning dat een brede, diverse groep van medewerkers belangrijk is voor onze bedrijfscultuur en de dienstverlening bij onze klanten. 

Wij streven ernaar om mensen uit ondervertegenwoordigde groepen en achtergronden in dienst te nemen. Door vrouwen, mensen van alle rassen en achtergronden, leden van de LGBTQ+-gemeenschap en mensen met een handicap te begeleiden en te stimuleren, maken we gebruik van de unieke sterke punten en ervaringen van getalenteerde mensen.

Armonia

Sinds 2022 is bouwens& het Nederlandse merk van Armonia, een internationale leider in de markt van hospitality en facility management. Het familiebedrijf heeft 16.000 werknemers van meer dan 100 nationaliteiten. Enkele voorbeelden van het streven naar inclusiviteit en gelijkheid in de werkomgeving zijn 85% vrouwen van al het personeel en 99/100 score in de Professional Equality Index.

Pride Amsterdam

Sinds haar ontstaan in 1996 heeft Pride zich ontwikkeld tot een meerdaags festival en is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in zijn soort, wereldwijd. Amsterdam verandert in een regenboog van evenementen met dans, sport, films, debat en cultuur. Het jaarlijkse hoogtepunt is de wereldberoemde Canal Parade bestaande uit een bonte stoet van 80 boten en honderdduizenden bezoekers.