en English
b

Museumbeveiliging door bouwens&

Museumbeveiliging is een combinatie van objectbeveiliging, sabotage- en diefstalbeveiliging (technisch en digitaal), en gastvrije dienstverlening voor bezoekers. Elk museum vraagt weer om een andere verhouding tussen deze drie elementen. Museumbeveiliging is een combinatie van objectbeveiliging, sabotage- en diefstalbeveiliging (technisch en digitaal), en gastvrije dienstverlening voor bezoekers. Elk museum vraagt weer om een andere verhouding tussen deze drie elementen. Bouwens& biedt een onderscheidende high-end museumbeveiliging, uiteraard met inzet van adequaat opgeleide en ervaren museumbeveiligers. Beveiligingsexperts van bouwens& handelen even service- als doelgericht. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan uw toegankelijkheid én uw veiligheid; zo faciliteren wij samen een onvergetelijke museumervaring voor uw bezoekers.

Uw professionele partner in museumbeveiliging

Beveiligingsdiensten van bouwens& zijn ideaal voor musea die naast veiligheid ook hospitality en service als basisvoorwaarde zien. Onze dienstverlening uw locatie bestaat uit:
  • toegangscontrole;
  • een warme ontvangst van bezoekers;
  • receptie- en / of klantenservice;
  • garderobebewaking;
  • open-, inspectie- en sluitrondes uitvoeren;
  • toezicht op naleving van huisregels en verboden;
  • geüniformeerde en ongeuniformeerde beveiliging;
  • ‘predictive profiling’;
  • passend optreden volgens protocol bij calamiteiten volgens.

Museumbeveiliging door Beveiliger Plus

Een Museumbeveiliger Plus van bouwens& is een servicegerichte gastheer of gastvrouw die uw bezoekers hartelijk ontvangt, aandachtig luistert en vragen beantwoordt. Tegelijkertijd is de Museumbeveiliger Plus een security-medewerker die actief handelt. Zowel bij geplande als onverwachte situaties wordt opgetreden volgens het afgesproken beveiligingsprotocol.

Predictive profiling, geüniformeerde en niet geüniformeerde beveiliging

Museumbeveiligers van bouwens& worden naar wens geüniformeerd of niet geüniformeerd ingezet. Als aanspreekpunt, gastheer of gastvrouw, of puur als beveiligingssignaal zorgt geüniformeerde aanwezigheid uiteraard voor duidelijke herkenbaarheid. Bij een andere doelstelling of functie van de beveiliging kan niet geüniformeerde inzet soms juist veel efficiënter. Niet geüniformeerde beveiliging kan bijvoorbeeld een rol spelen binnen ‘predictive profiling’. De beveiliger signaleert, observeert en analyseert zonder zelf op te vallen afwijkend gedrag in het museum. Mogelijke risicofactoren worden ingeschat en indien nodig wordt hier volgens vooraf afgestemd protocol op geanticipeerd. Ook geüniformeerde museumbeveiligers van bouwens& passen tijdens hun werkzaamheden predictive profiling toe. Onze medewerkers worden hier o.a. middels rollenspel op getraind. Niet geüniformeerde beveiliging kan bijvoorbeeld een rol spelen binnen ‘predictive profiling’. De beveiliger signaleert, observeert en analyseert zonder zelf op te vallen afwijkend gedrag in het museum. Mogelijke risicofactoren worden ingeschat en indien nodig wordt hier volgens vooraf afgestemd protocol op geanticipeerd. Ook geüniformeerde museumbeveiligers van bouwens& passen tijdens hun werkzaamheden predictive profiling toe. Onze medewerkers worden hier o.a. middels rollenspel op getraind.

Actief betrokken bij planning en inzet van museumbeveiliging

Musea hebben de verantwoordelijkheid zichtbaar en onzichtbaar zorg te dragen voor de veiligheid van mensen, exposities en kostbaarheden. Dit alles inclusief het waarborgen van een prettige museumervaring voor bezoekers. Bouwens& is hierin een actieve en professionele partner. Met gastvrij en servicegericht gastheer- en gastvrouwschap ondersteunen we het beveiligingsbeleid van musea met persoonlijke museumbeveiliging. Naast het bieden van hospitality is het onze prioriteit én verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor het bewaken van ruimten en exposities. Evenals het toezicht houden op de naleving van de huisregels en verboden.

Museumbeveiliging en certificatie

Onze Museumbeveiligers Plus zijn in het bezit van alle vereiste vakdiploma’s. Ze zijn daarnaast BHV en AED gecertificeerd en blinken uit door hun houding, representatieve voorkomen, servicegerichtheid, alertheid en waakzaamheid. Bij verstoring door personen of situaties wordt zo geruisloos mogelijk, maar zo adequaat als nodig is opgetreden.

Voor en achter de schermen betrokken

Ook ‘achter de schermen’ ontzorgen wij onze opdrachtgevers. We zijn een proactieve dienstverlener staan altijd open voor elk gesprek. Al onze aandacht is gericht op het nóg beter en vooral nog persoonlijker maken van uw beveiliging, hospitality en dienstverlening.

Museumbeveiliging en maatwerk in hospitality

Bij bouwens& kijken, denken en handelen we altijd vooruit. Deze eigenschap hebben we met veel van onze opdrachtgevers gemeen. Het museumlandschap is een sector die altijd te maken heeft met veranderende uitdagingen omtrent het waarborgen van veiligheid en de juiste hospitality.

Over bouwens&

De familiehistorie in persoonlijke dienstverlening gaat bijna 100 jaar terug. In 2003 startte een nieuwe generatie met high-end chauffeursdiensten. Deze dienstverlening door professionele directiechauffeurs was de start van een brede onderneming. Inmiddels is bouwens& een van de leiders in de markt van beveiliging, hospitality en facilitaire dienstverlening in Nederland. Nog steeds wordt er verder gebouwd op dezelfde visie: uiterst persoonlijke dienstverlening, betrouwbaarheid en innovatie. Het team van betrokken en ervaren professionals werkt iedere dag aan het creëren van belevingen die onze opdrachtgevers en hun medewerkers en bezoekers bijblijven.

Uw organisatie en bouwens&

Bouwens& biedt u Museumbeveiligers Plus die begrijpen dat gastvrij en servicegericht te werk gaan onlosmakelijk verbonden is met museumbeveiliging. Hospitality moet samen optrekken met een professionele executie uitvoeren van beveiligingstaken conform risicomanagement en veiligheidsprotocol. Bent u als directie of facilitair manager verantwoordelijk voor de veiligheid in uw museum of tentoonstellingsruimte? Denkt u dat de gastvrijheid en dienstverlening op uw locatie beter kunnen? En bent u ook geïnteresseerd in het combineren van gastvrijheid en beveiliging? Wij ontmoeten u graag bij u, of bij ons, voor een nadere kennismaking!