en English
b
terug naar Nieuws

Toenemend tekort aan gastheren en -dames in de beveiliging

16 mei 2018

Te weinig mensen beseffen hoe belangrijk een goede beveiliger is voor een bedrijf of gebouw. “Een klant of sollicitant wordt door een professionele en warme ontvangst al direct in een plezierige stemming gebracht en dat kan de doorslag geven tijdens de zakelijke bespreking of het sollicitatiegesprek”, aldus Michael Bouwens van het in hospitality gespecialiseerde bouwens&.

Bij veel organisaties vormt de beveiliger het eerste contact met bezoekers. Dat houdt in dat de beveiliger mensen een eerste indruk van de organisatie geeft. “En er is maar één kans om dat goed te doen”, benadrukt hospitality manager Ineke van de Laak van bouwens&. “Elke klant of bezoeker wil gezien worden en stelt het op prijs het gevoel te hebben dat hij of zij een persoonlijke host tot zijn of haar beschikking krijgt die alle zorgen op dat moment uit handen neemt.” Bouwens& is gespecialiseerd in hospitality services, receptiediensten en beveiliging. Het bureau richt zich op omgevingen waarin gastvrijheid en service belangrijk zijn, zoals kantoren, ziekenhuizen en bezoekerscentra. Het bedrijf levert geen traditionele receptionistes en beveiligers, maar moderne gastvrouwen en gastheren.

Uitstraling

Volgens oprichter Michael Bouwens neemt de vraag naar een onderscheidende klantbeleving snel toe. “Onze opdrachtgevers stellen hoge eisen aan hun omgeving en uitstraling, dus ligt het voor de hand dat zij selectief zijn als het gaat om de beveiligers en receptionistes. Die vormen tenslotte veelal het eerste en dus belangrijkste visitekaartje van de organisatie. Daarom zijn ook wij uiterst selectief en werken wij alleen met mensen die een houding en gedrag hebben die perfect passen bij de cultuur en identiteit van de opdrachtgever. Gastheerschap vinden wij het allerbelangrijkst. Wie de juiste competenties meebrengt, leiden wij verder op in onze eigen Hospitality Academy, waar medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen. Als Security Host of als andere hoogwaardige dienstverlener. Wij zijn de enige die ‘verliefd op service’ als eis stellen aan sollicitanten.”

Bezoek BeveiligingNieuws.nl.