en English
b
terug naar Nieuws

Bouwens& en Armonia fuseren

1 december 2021

Het Nederlandse bouwens& en de Belgisch-Luxemburgse tak van Armonia zijn gefuseerd. De combinatie gaat in de Benelux verder als bouwens& en zal worden geleid door Michael Bouwens, CEO en oprichter van bouwens&.

Door de krachten te bundelen ontstaat een grote speler in de markt van hospitality en facilitair management in de Benelux. Het aanbod van diensten zal verder ontwikkeld en uitgebreid worden. De combinatie maakt uitbesteding van hospitality en facilitaire dienstverlening aan één gespecialiseerde partij in kantoren en gebouwen in de Benelux, Europa en daarbuiten mogelijk - voor bestaande en nieuwe klanten.

Twee familiebedrijven, één visie

In 2003 begon Michael Bouwens met Bouwens Chauffeursdiensten, een specialist in directievervoer. Dit bedrijf groeide uit tot bouwens&, een aanbieder van hospitality-, receptie- en beveiligingsdiensten en office support. De dienstverlener is actief bij gerenommeerde bedrijven en instellingen in de private en publieke sector, zoals FD Mediagroep, OLVG, Provincie Noord-Holland, Van Doorne en Westfield Mall of the Netherlands.

Michael Bouwens: “De combinatie van bouwens& en Armonia is een logische stap: wij zijn allebei een familiebedrijf met een vergelijkbaar DNA. We delen de focus op klanttevredenheid, onderscheidende persoonlijke dienstverlening en de menselijke maat. Dit partnerschap stelt ons in staat om verder te groeien en nog succesvoller te zijn.”

Nieuwe generatie van facilitair management

Armonia is onderdeel van Sofinord, een familiebedrijf dat in 1974 in Parijs werd opgericht door Patrick Thélot. Vandaag de dag is Armonia een van de leiders in de markt van hospitality en facilitair management in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Armonia heeft 16.000 medewerkers, 4.500 klanten en een jaarlijkse omzet van zo'n 275 miljoen euro. Haar portfolio omvat een breed scala aan klanten in diverse sectoren en branches, zoals Estée Lauder, Hermes, Louvre, Renault en Société Générale. Bouwens& wordt het Benelux-merk van Armonia.

Thélot is als Chairman nog steeds intensief betrokken bij Armonia: “Ik ben erg blij en heb veel vertrouwen in de samenwerking tussen bouwens& en Armonia. De Benelux-markt heeft een enorm potentieel. Wij hebben nu de perfecte partner en de juiste strategie om er te slagen.” De dagelijkse leiding van Armonia ligt in handen van CEO Guillaume Amar: “Met Michael hebben wij een meeting of minds: hij is een ondernemer met dezelfde visie en gelooft in zijn team om het verschil te maken in de facilitaire markt. Samen staan ​​bouwens& en Armonia nog sterker om te groeien, te innoveren en nieuw talent aan te trekken.”

Klanten en medewerkers in Nederland

In Nederland verandert er voor de klanten en medewerkers van bouwens& niets in de dagelijkse samenwerking en dienstverlening. De rol die medewerkers nu hebben bij klanten blijft hetzelfde, net als de contactpersonen. Het hoofdkantoor van bouwens& blijft in Amsterdam.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met Tessa de Grijff (COO bij bouwens&) via 06-29591788.