en English
b
terug naar Nieuws

Voormalige directiechauffeur Bram (75): “Ik kijk terug op de mooiste tijd van mijn leven.”

8 november 2021

Dit jaar nam Bram (75) afscheid als directiechauffeur bij Bouwens Chauffeursdiensten. De afgelopen dertien jaar reed hij praktisch iedere dag van de week de CFO van een Nederlandse multinational door binnen- en buitenland. Toen de topbestuurder met pensioen ging vond Bram het ook tijd om te stoppen. “We zijn samen weggegaan.”

Met gepaste trots stelt Bram vast dat hij lange tijd de oudste medewerker binnen Bouwens Groep was. “Er zijn inderdaad niet veel mensen die op hun vijfenzeventigste pas stoppen met werken”, zegt hij. “Maar ik had het zo goed naar m’n zin dat ik het pensioenmoment elke keer maar weer bleef uitstellen.” Bram heeft een bijzondere loopbaan achter de rug. Tot zijn zesenvijftigste was hij trader in grondstoffen en vloog de hele wereld over. “Ik zat de hele week in het vliegtuig. Dan was ik weer in China en een paar dagen later in de Verenigde Staten. Een interessante, maar ongelooflijk slopende baan. Ik heb een gezin met drie kinderen en op een zeker moment stelde ik vast: dit wil ik niet meer. Ik was er van de ene op de andere dag klaar mee.”

Gouden Gids

Hij wist toen nog niet wat hij wilde gaan doen, maar sloeg door toeval een hele nieuwe weg in. “Ik was op zoek naar een klusjesman en zag in de Gouden Gids een advertentie staan van een bedrijf dat op zoek was naar een directiechauffeur. Dát is het, dacht ik direct.” Hij solliciteerde en kreeg de baan. “Tijdens dat gesprek moest ik natuurlijk wel het een en ander uitleggen. Onder andere waarom ik de overstap maakte naar een baan die flink minder betaalde. Ik heb toen uitgelegd dat geld me niets interesseert en dat ik niet kon wachten om te beginnen.” Na een aantal jaren maakte Bram de overstap naar Bouwens Chauffeursdiensten, onderdeel van Bouwens Groep. Met de CFO als vaste klant zou hij zo’n dertien jaar talloze uren per dag doorbrengen.

Directiechauffeur is een beroep met passie

Vertrouwensband

“Als directiechauffeur krijg je heel veel mee van wat iemand bespreekt en meemaakt op een dag”, zegt Bram. “Met de CFO bouwde ik een enorme vertrouwensband op. Zo hield hij regelmatig dingen tegen me aan en het kwam ook voor dat er zeer vertrouwelijke documenten moesten worden gekopieerd en vervoerd waar niemand anders dan ik aan mocht komen. Naast het zakelijke aspect leer je iemand natuurlijk ook persoonlijk erg goed kennen. Een vriendschap gaat misschien wat ver, maar de relatie die wij hadden lijkt daar sterk op. Vanaf dag één zijn we op basis van volstrekte gelijkwaardigheid met elkaar omgegaan.” Bram benadrukt het belang van de juiste chemie tussen een directiechauffeur en zijn of haar klant. “Als er geen chemie is - of de verkeerde - dan moet je direct stoppen. Je brengt niet alleen letterlijk veel tijd met elkaar door, maar je komt ook figuurlijk dichtbij. Als de klik dan ontbreekt wordt zo’n samenwerking al snel ongemakkelijk.”

Mooiste tijd

Bram heeft geen moment spijt gehad van zijn carrièreswitch. “Ik heb de opdrachtgever waar ik voor reed zien groeien van een bedrijf met 600 miljoen euro omzet naar een multinational die inmiddels het tienvoudige doet”, vertelt hij. “Het was fantastisch om daarbij te zijn. Met de CFO op de achterbank maak je zo’n avontuur van A tot Z mee. Heel bijzonder.” Hij zag in al die jaren ook Bouwens Groep groeien. “Ook het management van Bouwens is gestaag blijven bouwen aan de organisatie. Een bijzonder fijne werkgever, waarbij ik altijd op veel waardering kon rekenen. Voor mij is mijn pensioen dus eigenlijk een dubbel afscheid. Maar, aan alles komt een einde. Ik kijk in elk geval terug op de mooiste tijd van mijn leven.”