en English
b

Predictive profiling is de meest proactieve manier van beveiligen

terug naar Nieuws overzicht

Nieuwe generatie beveiligers: veiligheid én service

14 december 2015

Van beveiligers op kantoren wordt vandaag de dag steeds meer verwacht. Doelgericht optreden bij calamiteiten en incidenten is de basis, maar de eisen van bedrijven gaan verder. Een van de nieuwste ontwikkelingen is predictive profiling: het voortijdig signaleren van en reageren op ongewenste bezoekers. Beveiligers van bouwens& worden hierin opgeleid door beveiligingsexpert SoSecure, dat eerder trainingen verzorgde voor het Rijksmuseum en diverse ministeries.

De focus van bedrijven is de laatste jaren verschoven van kostenbesparing naar het realiseren van een onderscheidende guest journey voor klant en medewerker. Daardoor is een nieuwe generatie van beveiligers ontstaan die wordt ingezet als gastheer of -vrouw. Zo wordt bezoekers een professionele ontvangst en service geboden zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

De moderne beveiliger, door bouwens& aangeduid als Beveiliger Plus, heeft inmiddels dan ook een breed takenpakket met werkzaamheden die elkaar snel opvolgen. Aan het begin van elke dag opent de Beveiliger Plus het hele kantoor en legt de bezoekerspassen klaar. Overdag ontvangt hij of zij bezoekers en waarborgt hun veiligheid en die van het gebouw. In de avond worden sluitrondes gelopen en wordt het vergadercentrum in orde gemaakt voor de volgende dag. ’s Nachts is er ruimte voor eenvoudige klussen en administratieve werkzaamheden. Deze mix van werkzaamheden vraagt om een bijzondere combinatie van kwaliteiten.

Predictive profiling is de meest recente toevoeging aan het vak van beveiliger en heeft zich wereldwijd bewezen als een uiterst proactieve manier van beveiligen. Deze in Israël ontwikkelde techniek gaat uit van de mogelijkheden die tegenstanders hebben om een organisatie aan te vallen in plaats van de eigen mogelijkheden om een dergelijke aanval af te slaan. Predictive profilers zijn in staat om verdachte personen en situaties te herkennen en hierop snel en adequaat te reageren. Criminelen en indringers zijn bijvoorbeeld niet voorbereid op een confrontatie met gerichte bevragingen. Zo worden schadelijke gevolgen voorkomen of beperkt.

Sosecure is een gerenommeerd expertisebureau op het gebied van beveiliging. Zij trainde eerder de beveiligers van het Rijksmuseum, diverse ministeries en Holland Casino. Onlangs leidde SoSecure de eerste groep van Beveiligers Plus van bouwens& op.

Deze nieuwe vorm van beveiliging is interessant voor alle bedrijven die te maken kunnen krijgen met ongewenste personen, maar niet willen inleveren op service of kwaliteit. De toekomst van beveiliging blijft zich kenmerken door een verdere integratie van functies, die uiteindelijk zorgt voor kwalitatief hoogwaardige en efficiënte dienstverlening.