en English
b

Reactie op toespraak van ZKH Koning Willem-Alexander

Artikel door Michael Bouwens

Waar ik vorige week nog een voorzichtig vraagteken zette bij de mate van leiderschap van onze Koning, moet ik eerlijk bekennen dat hij gisteren in zijn toespraak liet zien wel degelijk een leider te zijn.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een leider is empathisch vermogen en dat is precies wat Willem-Alexander toonde. Hij is van nature geen spreker. Maar het lezen van autocue of het feit dat er natuurlijk is meegedacht over zijn speech deed wat mij betreft niets af aan de geloofwaardigheid en oprechtheid van zijn boodschap.

Het raakte mij diep dat hij ondernemers - van exporteurs tot ZZP’ers - een hart onder de riem stak. Ik denk dat het in deze tijd cruciaal is dat de Koning - en zeker ook de premier – specifieke groepen mensen in Nederland die het op dit moment zwaar hebben blijven benoemen. En dan natuurlijk niet alleen ondernemers, maar zeker ook zorgverleners en politieagenten, die op dit moment zo hun best doen dat wij allemaal veilig blijven.

Als ondernemers proberen wij waar mogelijk samen te werken, de krachten te bundelen en oplossingen te bedenken. Wij vechten, om hier sterker uit te komen. Koning Willem-Alexander benadrukte gisteren op elegante wijze dat wij geen van allen alleen zijn.

Een Koninklijke toespraak!